Programmeren in PHP met database en SQL

Periode 2 Inleveren Huiswerk
Week 4 4-8 dec PHP 1 t/m 11
Week 5 11-15 dec PHP 12 t/m 21
Week 6 18-22 dec PHP 22 t/m 39
Week 7 8-12 jan PHP 40 t/m 51
Week 8 15-19 jan PHP 52 t/m 62
Periode 3 Inleveren Huiswerk
Week 1 29 jan-2 feb  
Week 2 5-9 feb SQL 1 t/m 52
Week 3 12-16 feb Database 1 t/m 14
Week 4 19-23 feb PHP 2 1 t/m 17

In periode 2 zijn we begonnen met leren programmeren in PHP. In periode 3 gaan we die kennis toepassen in combinatie met een database en SQL. Je kunt je huiswerk inleveren via deze pagina. Zie de tabel rechts naast deze tekst.

De cursus wordt afgesloten met de praktische opdrachten SE-C en SE-E. SE-C moet je alleen doen. SE-E maak je in een groep.

Voor deze cursus werken we met Brackets en Chrome om websites te bouwen en te testen. We hebben hiervoor gekozen omdat versies van deze software beschikbaar zijn voor Apple, Windows en Linux. We gebruiken dus niet Notepad++ (hoewel die in de readers en studiewijzer wordt aanbevolen), want Notepad++ is niet beschikbaar voor Apple.

Voor deze cursus werken we met een server op je eigen computer. In de reader wordt uitgelegd hoe je de webserver Nginx met SQLight installeert, maar dat werkt alleen op een Windows-computer.

Je kunt ook XAMPP installeren. Dit werkt voor Apple-computers en voor Windows-computers. XAMPP is de uitgebreide webserver Apache met MySQL en nog veel meer.

Studiewijzer, readers en aanvullende informatie

Studiewijzer periode 3
Reader Programmeren in PHP
Uitwerkingen PHP deel 1.zip Alle uitwerkingen van de opdrachten in de reader Programmeren in PHP in een ZIP-bestand.
Reader SQL
Een stap voor stap uitleg over de verschillen tussen XAMPP en de WebServer in de Reader SQL: opdracht 1, 2 en 3.

Een stap voor stap uitleg over de verschillen tussen XAMPP en de WebServer in de Reader Programmeren in PHP en de database: opdracht 2, 9 en 10.
Reader Databases
Reader Programmeren in PHP en de database
PHP Manual van de PHP Documentation Group
Stackoverflow is een forum voor professionele programmeurs en webdesigners. Op dit forum kan je vragen stellen over programmeren en websites maken.
Via deze link vind je een goede samenvatting met uitleg over de foutboodschappen van PHP. Hier wordt uitgelegd wat die foutboodschappen betekenen en hoe je die fouten kunt kunt oplossen.